tirsdag 18. juni 2013

Lapskaus med søtpotet

Her om dagen kjøpte jeg noen søtpoteter og prøvde det for første gang. Jeg lagde da søtpotetmos som jeg brukte til grillet laks og grønnsaker. Jeg hadde et par poteter til overs fra den dagen, og jeg brukte én av dem i lapskausen jeg lagde på søndag. Det var en "impulsmiddag", dvs. en middag som ikke var planlagt og handlet inn til. Jeg fant et stykke røkt skinke i fryseren og i og med at jeg ikke hadde ferdig lapskausblanding, ryddet jeg i grønnsaksskuffen i kjøleskapet og brukte det jeg fant.

Søtpotet smakte veldig godt i lapskaus, og jeg kommer helt sikkert til å bruke det flere ganger. Sammen med de andre grønnsakene, gav det en mild og god smak. OG: den hjemmelagde lapskausblandingen var bedre enn den kjøpte...

Det så mye ut da alle grønnsakene var oppdelt og det + kjøttet var på plass i kjelen. MEN jammen greide vi to i heimen å spise opp omtrent alt. 
Lapskaus med søtpotet til 2 (3) personer
ca. 300 g potet
1 stor (ca. 150 g) søtpotet
2-3 (2-300 g) gulrøtter 
1 gul løk
1 bit fenikkel
ca 300 g kjøtt
1,5 - 2 dl kraft/bukjong (jeg brukte vann + ca. 2 ss oksefond)
salt/pepper

Del poteter og grønnsaker i biter...
og ha det + oppskjørt kjøtt sammen med kraft/buljong i en kjele. Kok opp og la det småkoke til alt er mørt og "sammenkokt". Jeg syns nesten at jo mer kokt, jo bedre er det, så jeg kokte lapskausen i 25-30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Rykende varm lapskaus med søtpotet er klar til å spises :-) 

Vi serverte lapskausen med flatbrød, denne gang fra Skreppa i Morgedal. Deilig "hjemmebakt" flatbrød. Hvis du trenger glutenfri kost, anbefaler jeg Odins potetflatbrød. Man kan selvsagt servere annet brød til - eller rett og slett servere den "bar", selv om vi nordmenn nok helst vil ha det tynne, gode flatbrødet ved siden av....

3 kommentarer:

 1. Ja, ikke sant det var godt med søtpotet i lapskausen?

  Lys lapskaus er en av mine favoritter - helst med salt kjøtt i. Kan spise til jeg nesten sprekker. :D
  Og flatbrød må selvfølgelig være med. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det smakte veldig godt! I dag gikk den siste poteten sammen med vanlige poteter, løk, gulrot og fenikkel i steikeovnen: tilbehør til grillet svinefilet :-). Bernaisesaus "med - og uten alt" hørte også med.

   Slett
  2. Hørtes veldig godt ut ja. :)

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com